Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hiszek Jézusban!

2009.06.13

Gratulálok! Meghoztál egy döntést, ami az egész életedet megváltoztatja! Talán most azt kérdezed: “Hogyan tovább? Hogy kezdjem el az utamat Istennel?” Most felsorolok öt lépést, ami irányt ad neked a Biblia alapján.

1. Értsd meg jól az üdvösséget!


1 János 5:13 – “Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van.” Isten azt szeretné, ha megértenénk az üdvösséget. Azt akarja, hogy biztosak legyünk benne, hogy ő megmentett minket. Foglaljuk ezért most össze a megtérés főbb pontjait:

(a) Mindannyain vétkeztünk. Tettünk olyan dolgokat, amik nem tetszenek Istennek (Róma 3:23)

(b) A bűneink miatt megérdemeljük, hogy büntetésként örökké el legyünk szakítva Istentől (Róma 6:23).

(c) Jézus meghalt a kereszten, hogy kifizesse a bűneink büntetését (Róma 5:8; 2 Korinthus 5:21).

(d) Isten megbocsátást és üdvösséget ad mindenkinek, aki hisz Jézusban, és abban, hogy az ő halála fizetség a bűneinkre (János 3:16; Róma 5:1; Róma 8:1).

Ez a megváltás üzenete! Ha hiszel Jézus Krisztusban mint megváltóban, akkor meg lettél mentve! Minden bűnödet megbocsátotta Isten, és megígéri, hogy soha nem hagy el (Róma 8:38-39; Máté 28:20). Ne felejtsd el, hogy az üdvösséged biztonságban van Jézus Krisztusban (János 10:28-29). Ha egyedül Jézusban bízol, mint megváltóban, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy az örökkévalóságot Istennel fogod tölteni a mennyben!

2. Keress egy jó gyülekezetet ahol a Bibliát tanítják.

Ne úgy gondolj a gyülekezetekre, mint épületekre. A gyülekezetet az emberek jelentik. Nagyon fontos, hogy a Jézusban hívők közösségben legyenek egymással. Ez az egyik elsődleges célja a templomoknak. Most, hogy már hiszel Jézus Krisztusban, bátorítunk rá, hogy keress egy Biblia-hívő gyülekezetet a közeledben és beszélgess el a lelkipásztorral. Mesélj neki új hitedről Jézus Krisztusban.

A második célja a templomoknak a Biblia tanítása. Így meg tudod tanulni, hogy miként alkalmazd Isten útmutatásait az életedben. A Biblia megértése a kulcs egy sikeres és erőteljes keresztény élethez. 2 Timóteus 3:16-17 – “A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

Egy harmadik célja a gyülekezeteknek a dicsőítés. A dicsőítés hálaadás Istennek mindazért, amit tett! Isten megmentett minket. Szeret minket. Gondoskodik rólunk. Tanít és vezet minket. Miért ne köszönnénk ezt meg neki? Isten szent, igaz, szerető és tele van kegyelemmel. Jelenések 4:11 – “Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett.”

3. Szánj időd minden nap Istenre.

Nagyon fontos, hogy minden nap töltsünk időt azzal, hogy Istenre figyelünk. Néhányan ezt úgy hívják, hogy “csendesség”, mások pedig úgy, hogy “áhítat”, mert ilyenkor áhítattal hallgatunk Istenre. Vannak, akik reggel szeretnek Istennel időt tölteni, mások inkább este. Nem az a lényeg, hogy mi a neve ennek az időnek, vagy hogy mikor van. Ami számít az az, hogy rendszeresen tölts időt Istennel. Miből áll össze az Istennel töltött idő?

(a) Imádság. Az imádkozás egyszerűen beszélgetés Istennel. Beszélj Istennek a félelmeidről, problémáidról. Kérdd Istent, hogy adjon neked bölcsességet és vezetést. Kérdd őt, hogy gondoskodjon rólad. Mondd el Istennek, hogy mennyire szereted, és hogy mennyire értékeled, amit érted tesz. Erről szól az imádság.

(b) Bibliaolvasás. Amellett, hogy a gyülekezetben, vasárnapi iskolában, vagy egy bibliakörben tanulsz a Bibliáról, egyedül is olvasnod kell. A Bibliában minden benne van, amit tudnod kell a sikeres keresztény élethez. Isten vezet általa, hogy miként hozz bölcs döntéseket, honnan ismerheted meg az Ő akaratát, mivel szolgálhatsz másoknak, és hogy mi a lelki növekedés útja. A Biblia Isten szava számunkra. Nem más, mint Isten kézikönyve arról, hogyan éljünk olyan életet, ami neki is és nekünk is tetszik.

4. Építs kapcsolatot olyan emberekkel, akik tudnak lelkiekben segíteni.

1 Korinthus 15:33 – “Ne tévelyegjetek – ‘A jó erkölcsöt megronja a rossz társaság!’ ” A Biblia tele van figyelmeztetésekkel arról, hogy a “rossz” emberek milyen hatással lehetnek ránk. Ha olyanokkal töltesz időt, akik bűnös dolgokat csinálnak, akkor te is kísértésbe fogsz esni, hogy ilyeneket tegyél. Azoknak a személyisége, akik körülöttünk vannak, hatni fog ránk. Ezért nagyon fontos olyanokkal körülvennünk magunkat, akik szeretik az Urat és elkötelezettek iránta.

Próbálj találni egy-két barátot, például a gyülekezetedből, akik tudnak segíteni és bátorítani (Zsidók 3:13; 10:24). Kérd meg a barátaidat, hogy hadd számolhass el nekik a csendességeidről, a tetteidről és az Istennel való járásodról. Kérdezd meg, hogy megteheted-e ezt te is nekik. Ez nem azt jelenti, hogy fel kell adnod minden barátodat akik nem ismerik Jézust mint Megváltójukat. Továbbra is legyetek barátok és szeresd őket. Egyszerűen tudasd velük, hogy Jézus megváltoztatta az életedet, és már nem teheted azokat a dolgokat, amiket régen. Kérdd Istent, hogy adjon lehetőségeket, hogy beszélhess a barátaidnak Jézusról.

5. Merítkezz be.

Sok ember érti félre a bemerítést. A bemerítés nem más, mint annak a nyilvános kijelentése, hogy hiszel Krisztusban és elkötelezted magadat, hogy követed őt. Az, ahogy bemerülsz a vízbe azt jelképezi, hogy eltemetnek Jézussal együtt. A kijövés a vízből pedig Krisztus feltámadásának a jelképe.A bemerítkezéssel azonosítod magadat Jézus halálával, temetésével és feltámadásával (Róma 6:3-4).

Nem a bemerítés az, ami örök életet ad. Nem mossa le a bűneidet. A bemerítkezés egyszerűen egy engedelmes lépés, egy nyilvános megvallása annak, hogy Krisztusban, mint egyedüli üdvözítődben hiszel. A bemerítés fontos, mert egy engedelmes tett – Krisztus iránti hűségednek nyilvános megvallása. Ha készen állsz a bemerítkezésre, akkor beszélj egy lelkipásztorral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.